Jordy Kruse
Jordy Kruse Binnenland 29 nov 2016 / 14:55 uur

Amsterdam wil sissers aan gaan pakken

Het Amsterdamse stadsbestuur is helemaal klaar met mannen die vrouwen op straat intimideren. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt straatintimidatie strafbaar. Voor het handhaven wil men anonieme toezichthouders in gaan zetten.

Een initiatiefvoorstel van de VVD en het CDA om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen wordt door het college gesteund. De gemeenteraad moet het voorstel nog goedkeuren.

Naast het aanpakken van sissers en nafluiters moet er ook meer aandacht komen voor preventie op scholen.

Intimidatie

Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat 59 procent van de ruim duizend ondervraagde Amsterdamse vrouwen het afgelopen jaar een vorm van straatintimidatie heeft ervaren. Van de vrouwen van 15 tot 34 jaar oud heeft zelfs 83 procent met intimidatie op straat te maken gehad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam wil sissers aan gaan pakken
Sluiten