Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 2 okt 2016 / 09:15 uur

Zware explosieven gevonden in Vlaardingse garagebox

De politie heeft zaterdag bij een doorzoeking van een garagebox in Vlaardingen zware explosieven aangetroffen. In de garage, middenin een woonwijk, werden handgranaten, slagpijpjes en een elektrische ontstekingsbron gevonden. Daarnaast lag er ook een voorraad scherpe munitie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie moest eraan te pas komen om de explosieven onschadelijk te maken.

Onderzoek

De doorzoeking was onderdeel van een langlopend drugsonderzoek van de Haagse recherche. Vrijdagavond deed de politie invallen in zes woningen en een bedrijfspand in Hoek van Holland en Vlaardingen. In een van de woningen werden verdovende middelen, zwaar illegaal vuurwerk, geld en nepwapens aangetroffen. Vier mannen (van 29, 39, 46 en 63 jaar) uit Hoek van Holland en Vlaardingen zijn aangehouden. De garagebox is volgens de politie van een van deze verdachten.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zware explosieven gevonden in Vlaardingse garagebox
Sluiten