Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 okt 2016 / 13:50 uur

VVD Rotterdam wil af van hondenbelasting

De VVD in Rotterdam wil af van de hondenbelasting. Volgens de partij is deze heffing op de viervoeter niet meer van deze tijd. Via de website stopdehondenbelasting.nl wil men zoveel mogelijk hondenbezitters verzamelen om de petitie te ondertekenen.

Volgens burgerraadslid Pascal Lansink van de VVD is het onduidelijk wat de burger terugkrijgt voor de hondenbelasting. „Wij zijn fel tegen deze belasting. Ik heb het nog eens opgezocht en in 131 gemeenten is men al gestopt met het heffen ervan.” Hij noemt als voorbeeld Amsterdam, dat al een tijd terug een streep heeft gezet door de viervoetertax. Hij voelt zich gesteund door minister Plasterk, die zei dat deze belasting gaat verdwijnen.

De partij noemt de belasting voor honden onzinnig. Lansink „Heb je ooit van een katten- of paardenbelasting gehoord?” De heffing is een behoorlijk smak geld voor de Rotterdammer. De eerste hond kost 114 euro, de tweede en elke volgende hond 180,50 per stuk. De Partij voor de Dieren steunt het idee en wijst wethouder Joost Eerdmans (Dierenwelzijn) er fijntjes op dat hij als lijsttrekker beloofde de hondenbelasting af te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD Rotterdam wil af van hondenbelasting
Sluiten