Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 28 okt 2016 / 09:29 uur

‘Tijd voor barbecueverbod in het Vondelpark’

Barbecueën in het Vondelpark moet definitief worden verboden. Niet zozeer vanwege de overlast voor omwonenden, maar vanwege de benodigde handhavers die elders beter ingezet kunnen worden. Dat vindt de VVD in stadsdeel Zuid.

„Gezien de toegenomen drukte in de stad en de flinke handhavingskosten van de huidige barbecuesituatie kan deze capaciteit elders beter worden ingezet”, zegt VVD-bestuurscommissielid Daan Wijnants. „Uit nieuw onderzoek blijkt dat een barbecueverbod het beste resultaat voor park, bezoekers, omwonenden en handhaving heeft.”

Maat vol

De discussie over een barbecueverbod in het populaire stadspark is niet nieuw. Maar nu uit nieuw onderzoek blijkt dat de huidige situatie bijna een half miljoen euro aan kosten met zich meebrengt, is de maat vol voor de partij. Volgens VVD-fractievoorzitter Ronnie Eisenmann is een barbecueverbod ruim 300.000 euro goedkoper om te handhaven.

Beschermen

„De uitgespaarde handhavingscapaciteit is hard nodig om de inwoners van stadsdeel Zuid en andere drukke plekken in de stad, zoals De Pijp, te ontlasten”, zegt Eisenmann. „Bovendien blijft met een barbecueverbod het monumentale karakter van het Vondelpark beter beschermd en kan het park beter worden gebruikt door andere groepen bezoekers.”

Het nieuwe onderzoek wordt op 9 november in de bestuurscommissie besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tijd voor barbecueverbod in het Vondelpark’
Sluiten