Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 13 okt 2016 / 14:43 uur

Stirr in Rotterdam is beste nieuwe cocktailbar

De Rotterdamse cocktailbar Stirr is door tijdschrift Esquire uitgeroepen tot de beste nieuwe cocktailbar van het land. De vakjury besloot unaniem dat je voor een leuke avond en de beste cocktails hier moet zijn. Een primeur, want in de zes jaar dat de verkiezing wordt gehouden, is Stirr de eerste Rotterdamse winnaar.

Tot nu toe ging de titel altijd naar een Amsterdamse bar. Maar volgens Esquire krijg je bij Stirr ‘de beste mengsels voor je geld, omdat de bar door zijn korte bestaansgeschiedenis geen wurgcontracten heeft met vaste leveranciers.’ Bovendien zijn bijna alle drankjes zelfverzonnen, worden de meeste ingrediënten zelfgemaakt en is de rekening gemiddeld de goedkoopste van alle bars die de jury bezocht. „Desalniettemin waren de cocktails stuk voor stuk van enorm hoog niveau”, aldus de jury, die Stirr ‘een van de coolste plekken van Rotterdam’ noemt.

Leuke avond

Toch is er ook nog ruimte voor verbetering. Zo vindt de jury het jammer dat er door de wisselende menukaart weinig houvast is en dat er niet gegeten kan worden. „Er zijn wel locaties in Rotterdam die zichzelf cocktailbar noemen, maar dat is dan ook een restaurant en een club tegelijk. Wij zijn echt puur en alleen een cocktailbar”, zei een van de eigenaren al eerder tegen Metro. „En Stirr is precies daarvoor geschikt waarvoor je naar een cocktailbar gaat: een heel goede avond hebben”, luidt het jurycommentaar.

Crowdfunding

De Rotterdamse high-end cocktailbar is een bijzondere. Eigenaren Can Kizilca, Larry Soliana, Arnoud Eeuwhorst en Sven Brokaar startten namelijk een crowdfundingactie om de bar te realiseren.

View this post on Instagram

When the #sunlight hits Stirr ☀️ #coktailbar #cocktails #stirr #sun #lighing #interior #bar #speakeasy #rotterdam #brickwall #ilovemyjob #instcocktail #instapic #010

A post shared by Stirr (@stirr_rotterdam) on

View this post on Instagram

Friday Cocktails in Stirr 🍸 #cocktails #cocktailbar #bar #stirr #stirryoulater #nightlife #ilovemyjob #fruit #glassware #garnish #drinks #tgif #friday #weekend #taste #art #craft #bartender #visitus

A post shared by Stirr (@stirr_rotterdam) on

View this post on Instagram

Angels' Share. A toast with the Gods. #Stirr cocktail based with #ketelone #noillyprat #stgermain and caramelized apple. Stirred for your tasty cocktail evenings! #rotterdam #010 #ilovemyjob #cocktailoftheday #cocktails #taste #art #craft #instagood #instalike #instadaily #instafollow #hipster #glass #speakeasy #secretyouwanttoshare #love

A post shared by Stirr (@stirr_rotterdam) on

View this post on Instagram

Is dit de mooiste #bar van #Rotterdam? @Stirr_rotterdam is halte nr 2 van de #cocktailbartest16 ! #cocktailbar #cocktaildress

A post shared by Esquire Nederland (@esquirenl) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stirr in Rotterdam is beste nieuwe cocktailbar
Sluiten