Rens Oving
Rens Oving Binnenland 9 okt 2016 / 14:05 uur

Slachtoffers Amsterdam waren geen zware criminelen

Djordy Latumahina (31), had een eigen creatief bedrijf, organiseerde feesten en draaide als dj regelmatig in clubs. Zaterdagmiddag werd hij doodgeschoten in de parkeergarage onder zijn huis, zijn vriendin raakte zwaargewond. Even verderop werd later een uitgebrande auto gevonden.

De manier waarop Latumahina de dood vond, lijkt in alles op een criminele liquidatie, maar uit niets blijkt dat hij dat ook was. Hij was geen bekende van politie, zijn vriendin is dat ook niet. Club Bitterzoet, waar Latumahina werkte als programmeur, zegt in een reactie op Facebook in het duister te tasten over het waarom van de moord.

Verbijsterd en verdrietig

„Over de omstandigheden hoe dit heeft plaatsgevonden hebben wij geen informatie. Wij zijn verbijsterd en verdrietig. Djordy was actief als freelance programmeur bij Bitterzoet. Wij zullen zijn enthousiasme, bijdehante pesterijen en gezelligheid ontzettend missen, hij was een fijne man en vriend.”

Gisteravond heeft ons het schokkende nieuws bereikt dat Djordy Latumahina op verschrikkelijke wijze om het leven is…

Gepostet von Bitterzoet am Sonntag, 9. Oktober 2016

De Amsterdams de politie kon nog niets zeggen over de moord. Of er een verband is met de uitgebrande auto wordt nog onderzocht. Ook werd een verlaten auto aangetroffen in Hoofddorp, die daarvoor nog in Amsterdam in de buurt van de moord was gezien. Het zou mogelijk om het vluchtvoertuig van de schutters gaan.

Ruzie op straat

Ook de man die zaterdagochtend vroeg omkwam, was geen zware crimineel. Aan de schietpartij in de Jan Evertsenstraat ging waarschijnlijk eerst een ruzie vooraf, zo schrijft de politie. „ Het onderzoeksteam vermoedt dat het schietincident gebeurde nadat drie mannen, vrienden van elkaar, op straat ruzie kregen met anderen. Getuigen zeggen dat dat was met een groepje van drie of vier lichtgetinte mannen. Bij de ruzie zou één van hen een vuurwapen hebben getrokken en de vrienden hebben beschoten.”

Van de drie onder vuur genomen mannen overleed er een in het ziekenhuis, de andere twee kwamen er lichtgewond vanaf. Ook zij waren alle drie niet bekend bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffers Amsterdam waren geen zware criminelen
Sluiten