Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 5 okt 2016 / 14:45 uur

Ruim 34.000 euro opgehaald met eerste CF-run

Met een run van Cambuur naar Feyenoord is zaterdag ruim 34.000 euro opgehaald voor onderzoek naar cystic fibrosis, oftewel taaislijmziekte. De run werd georganiseerd door Hilbert Krijtenburg, vader van de 7-jarige Ben die lijdt aan de ziekte, en Wouter van Leeuwen, de vader van Bens beste vriendje Thijs. Zij overhandigden de cheque zaterdag aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

De organisatoren spreken van een succesvolle eerste editie. „Het ging buitengewoon goed. Was het was leuk om te doen, al was het middenin de nacht door de polders wel even zwaar. Gelukkig was dat het helemaal waard. Het bedrag dat we hebben opgehaald is boven verwachting", zegt een blije Wouter van Leeuwen. „Ben zelf besefte het natuurlijk niet helemaal, maar het was mooi om hem aan de finish te zien staan met het lint in zijn hand."

CF

Vanaf de middenstip in het Cambuur Stadion in Leeuwarden legden drie teams vrijdag 30 september in totaal 265 kilometer af naar het Rotterdamse Feyenoord. Daar kwamen ze op 1 oktober aan en werden ze ontvangen door familie en vrienden. Deze start- en finishplaats zijn niet zomaar gekozen en óók niet simpelweg vanwege Bens liefde voor voetbal. De eerste letters van deze voetbalclubs vormen samen namelijk ook de afkorting van de ziekte: CF. „Iedereen was zo enthousiast, dat we het volgend jaar weer gaan doen. Misschien een iets andere route, maar wel weer van Cambuur naar Feyenoord. Het zou mooi zijn als dit een jaarlijkse run kan worden, zodat we aan onderzoek kunnen blijven bijdragen."

Cystic fibrosis is een ongeneeslijke ziekte die het slijm aantast, waardoor opstoppingen ontstaan en organen extra gevoelig zijn voor infecties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 34.000 euro opgehaald met eerste CF-run
Sluiten