Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 okt 2016 / 16:20 uur

Rotterdams Museumpark gaat op de schop

Het Museumpark in Rotterdam gaat op de schop. De komende jaren komt er meer groen en moet het een stuk aangenamer worden om te verblijven. Daarvoor wordt onder meer de toegang voor auto’s fors beperkt en deels afgesloten. Ook verdwijnen de parkeerplaatsen.

De plannen zijn woensdagochtend door de gemeente gepresenteerd. De herinrichting van het gebied vindt plaats met het oog op de komst van het Collectiegebouw naast het museum Boijmans van Beuningen. De straat die daar nu loopt, gaat dicht voor auto’s. Alleen hulpdiensten en leveranciers hebben nog toegang tot dat deel van het Museumpark.

Daarnaast komt er ook nieuwe verlichting, meer bomen en plantvakken en een natuurstenen bestrating. Ook de vijver bij het Nederlands Instituut krijgt een opfrisbeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rotterdams Museumpark gaat op de schop
Sluiten