Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 6 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Rotterdammer reist op skateboard door Schotse bergen

De een droomt van reizen, de ander doet het. Zo ook de Rotterdamse Henk van Dillen. Alleen deed hij dat nét even anders dan de meeste reizigers: hij ging vorige week per skateboard door de Schotse bergen in acht dagen van Edinburgh naar Aberdeen.

Van Dillen, die onlangs verhuisde van Alblasserdam naar Rotterdam, ken je misschien nog van zijn fietstocht van Rotterdam naar Singapore, waar hij begin dit jaar na 16.000 kilometer, 56 lekke banden, 25 landen en twee berovingen van is teruggekomen.

Uitdaging

Kennelijk was hij alweer toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens een Adventure Night in Leeuwarden, waar hij zou spreken over zijn fietsreis, ontmoette hij longboardmaker Roy. „Toen ik Roy vertelde dat ik was geïnspireerd door zijn longboardverhalen, wilde hij me meteen helpen. En Roy kon me helpen. Hij was vanuit Nederland naar Servië gereden op zo’n plank. Hij had de juiste ervaring en kennis”, schrijft Van Dillen op zijn blog.

„En dan eindelijk is het zover. Weer een avontuur. Een stevige uitdaging”, schrijft hij vlak voor vertrek. En een uitdaging bleek het zeker. „Je kan niet remmen dus naar beneden gaan is wel moeilijk. Je moet een voet op de grond houden die afremt. Ik heb één schoen waarvan de hele zool weg is”, zegt hij tegen RTV Rijnmond. „En op de fiets kon ik alle spullen aan de fiets hangen. Nu moest ik alles zelf tillen, met één been op het skateboard en met de ander afzetten. Ik ging met verzuurde bovenbenen naar boven.”

Drukte ontvluchten

Toch heeft hij ervan genoten. „Ik had het nodig om even het drukke leven in de stad te ontvluchten en niets anders aan mijn hoofd te hebben dan een verzuurde benen en de slaapplek van vanavond”, schrijft hij in zijn laatste blogbost. Gelukkig konden wij via zijn fotostream op Flickr ook een beetje van Van Dillens avontuur meegenieten.

Foto: Flickr Henk van Dillen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammer reist op skateboard door Schotse bergen
Sluiten