Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 26 okt 2016 / 18:03 uur

Rotterdam heeft het meeste last van woninginbraken

Rotterdam is de minst gunstige plek om te wonen wat betreft inbraken. Uit een onderzoek van SmartAlarm blijkt dat inwoners van de havenstad het meeste last hebben van woninginbraken.

Van alle meldingen die er binnenkomen over inbraak, gaat het in 87 procent van de gevallen om een woninginbraak. Rotterdamse bedrijven hebben minder last van inbraak. In het oosten en noorden van ons land wordt daarentegen in bedrijfspanden het meest ingebroken.

Regio’s die het minste last hebben van inbraak zijn Oost- en Midden-Nederland. Hier wordt sinds een paar jaar steeds minder ingebroken. Voor Limburg geldt het omgekeerde: de meldingen in deze provincie namen de afgelopen jaren juist toe.

December

De uitkomsten van het onderzoek zijn niet heel verrassend. Zo is de ‘populairste’ dag om in te breken de zaterdag en vinden de meeste inbraken ’s nachts tussen 3.00 en 4.00 uur plaats. Op woensdag wordt er het minst ingebroken.

Ook de tijd van het jaar maakt verschil voor de inbrekers. In de donkere wintermaanden – met december op 1, januari op 2 en november op 3, vinden de meeste woninginbraken plaats. Juni en september zijn de minst populaire maanden voor inbrekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam heeft het meeste last van woninginbraken
Sluiten