Job Halkes
Job Halkes Binnenland 17 okt 2016 / 11:20 uur

Rotterdam gaat homoles geven op hbo en mbo

Het vak seksuele diversiteit wordt uiterlijk in 2019 in het lesprogramma opgenomen van in totaal 20 hbo- en mbo-instellingen in Rotterdam. Op twee instellingen begint binnenkort een proef met de lessen, die studenten ‘diversiteitsbestendig’ moeten maken. Dat antwoordt het stadsbestuur op schriftelijke vragen van de VVD.

Proef

In het eerste deel van de pilot worden een mbo- en een hbo-instelling aangewezen voor een proef. Als dat een succes is volgen alle mbo-instellingen in het schooljaar 2017-2018. Een schooljaar later volgt dan het hbo. Hoewel er geen cijfers zijn over hoeveel studenten er worden gepest vanwege hun geaardheid, zegt een kwart van de studenten problemen te hebben met de anders-geaardheid van de medestudent.

De lessen op de instellingen worden gegeven door de LHTB-belangenorganisatie Rotterdam V samen met Theater aan Zet. Op sommige mbo-scholen worden al andere acties gehouden om meer begrip te kweken, onder meer met een regenbooglunch. Ook worden jongeren weerbaarder gemaakt tegen discriminatie middels speciale ‘Powerdays’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam gaat homoles geven op hbo en mbo
Sluiten