Job Halkes
Job Halkes Binnenland 2 okt 2016

Politie pakt 17-jarige jongen op om onrust Maassluis

De politie heeft in Maassluis een 17-jarige jongen opgepakt voor het ingooien van ruiten van een woning in de Burgemeesterswijk in Maassluis. De afgelopen weken was het daar erg onrustig en werd er onder meer een samenscholingsverbod en noodverordening uitgevaardigd door de gemeente.

Onlangs werden in de wijk de ruiten ingegooid van meerdere woningen. Volgens bewoners ging het daarbij om jongeren van Marokkaanse afkomst, die de boel in de wijk zouden verstieren. De 17-jarige jongen werd na buurtonderzoek en gesprekken met getuigen opgepakt. Er wordt bekeken of hij bij meer incidenten in de wijk is betrokken. Vorige week bezocht PVV-voorman Geert Wilders bewoners van de wijk om ze een hart onder de riem te steken.

Dankzij de verordening lijkt het wat rustiger te zijn in de wijk. Zo mag de politie mensen aanhouden die samenscholen, verhullende kleding dragen of stenen en stokken dragen zonder daar een goede verklaring voor te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie pakt 17-jarige jongen op om onrust Maassluis
Sluiten