Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 3 okt 2016 / 09:34 uur

Jeugdbende opgepakt in Capelle

Negen Capelse jongeren zijn aangehouden voor meerdere geweldsmisdrijven in de Hovenbuurt in Capelle aan den IJssel, meldt de politie maandagochtend. Het gaat om twee vrouwen en zeven mannen van 17 tot 24 jaar.

Een team van de Rotterdamse Politie onderzoekt sinds juli dit jaar een groot aantal geweldsmisdrijven in de Hovenbuurt, in de wijk Middelwatering Oost. De laatste maanden hebben er woningovervallen, berovingen en openlijke geweldplegingen plaatsgevonden. „Het gedrag van de verdachten had een grote impact op de veiligheidsbeleving van de bewoners in de wijk. Dit raakt niet alleen de bewoners, maar ook de politie en we accepteren dat niet", zegt wijkagent Raoul Poppelaars. Hij vertelt dat de politie alles op alles heeft gezet om de problematiek aan te pakken. Volgens de wijkagent is dat gelukt en voelen buurtbewoners zich weer veiliger.

Voorlopige hechtenis

De aangehouden jongeren zijn van Antilliaanse afkomst en wonen in en rondom de Hovenbuurt. Vijf van de negen verdachten zitten in voorlopige hechtenis, de andere vier moeten zich later voor de rechter verantwoorden en blijven tot die tijd verdachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeugdbende opgepakt in Capelle
Sluiten