Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 31 okt 2016 / 16:14 uur

Motorrijder (26) ziet Maasvlakte aan voor racebaan

Een 26-jarige Rotterdammer heeft zondag zijn motorrijbewijs in moeten leveren nadat hij 117 kilometer per uur te hard had gereden op de Maasvlakteweg in Rotterdam. Hij haalde een snelheid van 197 kilometer per uur op een weg waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Agenten van het Rotterdamse Team Verkeer en de Zeehavenpolitie stonden te controleren op de Maasvlakte, omdat ze meerdere klachten hadden gekregen over racende tweewielige snelheidsduivels. Ook een politiehelikopter werd ingeschakeld om de situatie vanuit de lucht te bekijken. Dat bleek niet overbodig. Een van de motorrijders zag de politiewagens staan en ging er als een speer vandoor. De 26-jarige Rotterdammer die met 197 kilometer per uur over de weg scheurde, werd door een agent op de N15 achterhaald. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.

Ruim een half uur nadat de man zijn rijbewijs had ingeleverd, zag een politieman hem op opnieuw op de N15 rijden. Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de Rotterdammer wegens rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Bekeuringen

Van de motorrijders die zich wel netjes lieten controleren op de Maasvlakte, kregen er drie een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het ontbreken van een verzekering en voor een gladde achterband. Later werd bij het Oostvoornse meer nog een motorrijder op de bon geslingerd voor het maken van een wheelie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorrijder (26) ziet Maasvlakte aan voor racebaan
Sluiten