Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 4 okt 2016 / 11:07 uur

Freerunners beklimmen ’s nachts de Amsterdam ArenA

Onlangs waren er al twee vloggers die met behulp van een FOX Sports-hesje zo naar binnen konden lopen bij Feyenoord – Manchester United. De groep MunkiMotionParkour heeft een iets andere manier om gratis een voetbalwedstrijd te aanschouwen.

De groep freerunners klom namelijk onlangs zonder zekering het dak van de Amsterdam ArenA op. Tegenover RTV Noord-Holland laten ze weten dat het veel voorbereidingen heeft gevergd.

Vaak verkennen

„We moesten veel scouten en we kwamen meerdere keren halverwege. Het was een heel machtig moment toen we de top bereikten”, vertellen de waaghalzen. „Zo’n groot en kolossaal gebouw wilden we altijd al eens beklimmen.”

De Amsterdam ArenA behoort zeker niet tot de makkelijkere gebouwen. „Sommige stukjes waren echt heel eng, dan moesten we over een smalle balk en konden we ons nergens aan vasthouden”, vertellen de ervaren klimmers, die ook al diverse kranen op de Zuidas, de Zuiderkerk en de voormalige Shelltoren beklommen.

Al zestig keer

MunkiMotionParkour bestaat uit een groep van dertien jongens die in verschillende samenstellingen freeruns doen en gebouwen beklimmen. Dat de ArenA niet hun proefstuk was, wordt wel bewezen door het feit dat het alweer de zestigste episode was van hun avonturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Freerunners beklimmen ’s nachts de Amsterdam ArenA
Sluiten