Metro
Metro Binnenland 18 okt 2016 / 07:24 uur

Man levert lot dag te laat in, loopt 76 miljoen mis

Bijna iedereen heeft er wel eens van gedroomd een dikke geldprijs te winnen. Rotterdammer Peter Driessen beweert dat dit voor hem bijna werkelijkheid werd. Doordat hij zijn winnende lot een dag te laat inleverde, kan hij nu echter fluiten naar de hoofdprijs van liefst 76 miljoen (!) euro.

Jackpot 76 miljoen

De 64-jarige Peter Driessen kocht voor 2 euro een lot waarmee hij meedeed aan de Eurojackpot. Die jackpot stond op dat moment op een slordige 76 miljoen euro.

En dat enorme geldbedrag had van Driessen kunnen zijn, mits hij zijn lot op tijd had ingeleverd. De man vulde zijn lot in en besloot uiteindelijk deze zaterdag in te gaan leveren. Een pijnlijke fout, want later bleek dat de uitslag van de Eurojackpot al op vrijdagavond bekend werd gemaakt. Dat Driessen de juiste cijfercombinatie had (1-7-23-25-45) mocht dus natuurlijk niet baten: het lot is pas geldig voor de trekking van een week later.

Inmiddels twijfelen veel lezers aan het verhaal. „Wie zegt er dat hij niet pas na het bekendmaken van de winnende getallen, zijn lot heeft ingevuld”, is een veelgehoorde mening.

‘Eigen schuld’

Tegenover Algemeen Dagblad steekt Driessen wel de hand in eigen boezem: „Achteraf is het hartstikke stom dat ik het lot zaterdag heb ingeleverd”, stelt hij schuldbewust.

Door het te laat inleveren van zijn lot werd de jackpot verhoogd naar 90 miljoen euro. De jackpot viel afgelopen vrijdag wel, en wel in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man levert lot dag te laat in, loopt 76 miljoen mis
Sluiten