Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 okt 2016 / 12:40 uur

Logeren in Amsterdam op basis van je hobby’s

Stel; je bent best wel een kakker en je wilt in Amsterdam op vakantie. Zit je dan wel goed in Amsterdam Noord? Of je houdt van drukte en oude binnensteden, moet je dan wel in Slotervaart gaan slapen?

Voor iedereen die Amsterdam wil bezoeken, maar de stad niet goed kent is er nu Airbnb op maat, genaamd Where2bnb.

Dit online platform helpt bezoekers aan Amsterdam om een logeeradres te kiezen in een voor hem of haar interessante buurt. „Wij bieden verhalen en evenementen die passen bij de interesse of passie van de bezoeker en tonen daarmee de juiste buurt waar de bezoekers zich thuis en als het ware een local voelen”, meent Menno Heling van de website.

Spreiding

Heling speelt met zijn initiatief ook in op de wens van burgemeester Van der Laan. Die wil toeristen beter verspreiden in zijn stad. Omdat iedere buurt zijn eigen unieke verhalen en stijl heeft, denkt Heling met Where2bnb reizigers beter te verdelen.

De site biedt tevens de mogelijkheid voor bepaalde buurten om zichzelf te ’verkopen’ en toeristen te lokken die geld in het laatje brengen.

Activiteiten

„Door de identiteit van een wijk te koppelen aan persoonlijke interesses via verhalen en interessante activiteiten kunnen bezoekers een bewuste keuze maken waar ze willen verblijven in een stad. Een mogelijkheid die nu niet geboden wordt door bnb-bemiddelingssites”, aldus Heling.

Verbinden

De initiatiefnemers achter de site geloven dat verhalen verbinden en wederzijds begrip bevorderen. Ze hopen dat er een platform ontstaat met toeristen die ervaringen delen. „Individuele reizigers voelen steeds meer behoefte hun persoonlijke ervaring over de lokale cultuur en geschiedenis te delen. Een geïnformeerde reiziger is immers een verantwoordelijke bezoeker.”

Heling is nog op zoek naar samenwerkingspartners en meer verhalen om zijn website compleet te maken. De huidige website is nog een prototype.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logeren in Amsterdam op basis van je hobby’s
Sluiten