Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 okt 2016 / 07:45 uur

Leerlingen trots op ‘beste Rotterdamse leraar’ Carlo

Wat hebben Carlo Heimeriks, Youssef Alellou, Manja Jasperse, Anneloes Berends en Ouarda Bouaouiouach met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niets, maar zij mogen zich sinds gisteren Rotterdamse leraar van het jaar noemen van respectievelijk de basisschool, voortgezet onderwijs, het mbo, het speciaal onderwijs en de kinderopvang.

Meester Carlo van basisschool Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland kan na de bekendmaking zijn geluk niet op en springt en danst erop los. Zijn leerlingen uit de combiklas groep 7/8 stormen het podium op. „Ik ben een docent vol energie. Mijn leerlingen slurpen de energie uit mij, maar dat geven ze terug.” Zijn geheim is dat iedereen in de klas zichzelf mag zijn. „Dat ik deze prijs krijg geeft wel een gevoel van extra dankbaarheid.”

Twan van Anraad is leerling van meester Carlo en is net zo blij als zijn docent. „Onze meester heeft geen geheimen. Hij heeft maar één regel en dat is dat we in de rij moeten staan buiten. We mogen zelfs bij hem fluisteren, want dan leer je goed samenwerken.” Al hangt er wel een bel in de klas, legt hij uit. „Als we te hard fluisteren, laat de meester de bel afgaan. Leerling Jason Roer prijst vooral zijn meesters hulpvaardigheid. „Hij helpt echt goed en neemt de tijd voor je.”

In de lift

Volgens onderwijswethouder Hugo de Jonge is de prijs belangrijk. „Rotterdam zit in de lift wat onderwijs betreft. De resultaten worden ieder jaar beter. Het land kijkt wat wij hier doen aan vernieuwing, en de vaak te bescheiden docenten verdienen dit podium.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen trots op ‘beste Rotterdamse leraar’ Carlo
Sluiten