Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 okt 2016 / 07:43 uur

Honderden handtekeningen voor ijsbaan bij Euromast

Als het aan de bewoners rondom het Park onder de Euromast en parkcafé Parqiet ligt, komt er in het Park een ijsbaan van New Yorkse allure te liggen. Een petitie op internet loopt storm. In korte tijd zijn er al rond de duizend steunbetuigingen binnengekomen.

De initiatiefnemers schrijven op de website petitie24.nl dat een dergelijke schaatsbaan van grote waarde kan zijn voor de stad. „De ijsbaan die wij in gedachte hebben in combinatie met de plek, het prachtige monumentale stadspark in het centrum van Rotterdam, moet een New Yorks karakter krijgen. Schaatsen op een nostalgische ijsbaan midden in de natuur! De schaatsbaan van 135 vierkante zal klein genoeg zijn om de laagdrempelige en ongedwongen sfeer in het Park te behouden, maar groot genoeg voor bijvoorbeeld school- en familieschaatsen.”

Met de online handtekeningenactie willen de initiatiefnemers draagvlak creëren om geld en vergunningen los te krijgen bij de gemeente. De partijen zeggen geen winst te willen maken met de ijsbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden handtekeningen voor ijsbaan bij Euromast
Sluiten