Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 okt 2016 / 19:09 uur

Gejuich als Kate De Bouwplaats in Rotterdam bezoekt

Al de hele dag staat er een brede glimlach op het gezicht van Daniel White, bedenker en oprichter van De Bouwkeet Makerspace in Delfshaven. In zijn sociale werkplaats is dinsdag aan het eind van de middag namelijk niemand minder dan de Britse hertogin Kate Middleton te gast. Voor de deur staan tientallen journalisten en toeschouwers.

Daniel weet al maanden van het hoge bezoek en heeft wel een idee waarom ze komt. „Ze is op zoek naar projecten die mensen een positieve kans bieden en die een buurt goed kan gebruiken.” Nadat Kate ’s middags een bezoek heeft gebracht aan onze koning en een tentoonstelling heeft geopend in het Mauritshuis, staat het bezoek aan Rotterdam op het programma. „Dit is iets wat zelf graag wilde. Het is heel bijzonder dat ze vanuit Den Haag naar Rotterdam komt alleen voor ons project.”

Het bezoek zelf kwam nogal opmerkelijk tot stand. „Ik werd anderhalve maand geleden gebeld dat er een Engelse minister zou langskomen en dat de ambassade eerst even langs wilde komen om te kijken.” Toch had Daniel al meteen door dat er iets niet klopte. „De delegatie was wel heel groot voor een voorbezoek. Een paar dagen later kwam er iemand van de ambassade langs die eerst zijn excuses aanbood. Hij verontschuldigde zich op een manier zoals alleen Engelsen dat kunnen voor de misleiding, want het ging niet om een minister, maar om een bezoek van hertogin Kate Middleton.”

Mooie beelden

Na de mededeling voelt Daniel zich vereerd. „Het is natuurlijk heel bijzonder, maar ik blijf wel nuchter, hoor. We zijn met iets bijzonder bezig en het levert natuurlijk mooie beelden op.” De Bouwkeet werd twee weken geleden officieel geopend door burgemeester Aboutaleb, die nu de hertogin mocht ontvangen in de stad. „Ik heb mijn pak van de opening weer uit de kast gehaald om haar te kunnen ontvangen.”

Tijdens het bezoek, vergezeld door burgemeester Aboutaleb, krijgt ze een rondleiding door het pand. Geïnteresseerd bekijkt ze water allemaal gebeurt. Buiten wachten de mensen tot ze weer naar buiten komt. Met bloemen en stroopwafels proberen ze Kate te verleiden tot een selfie. Als ze na een uurtje weer naar buiten komt, neemt ze de tijd voor het publiek om vervolgens in de auto te stappen.

Voor de wijk

Wie Daniel nu nog graag zou willen ontvangen? „De prinsesjes van ons eigen koningshuis lijkt mij erg leuk. Zij vallen precies in de doelgroep. Maar ik hoop vooral dat alle kinderen uit Bospolder-Tussendijken ons weten te vinden en hier komen leren en ervaren hoe leuk techniek is.” En de glimlach bij Daniel blijft nog wel even staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gejuich als Kate De Bouwplaats in Rotterdam bezoekt
Sluiten