Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 24 okt 2016 / 14:24 uur

EUR populair bij buitenlandse studenten

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) lijkt wel een magneet voor internationale studenten. Het aantal studenten uit het buitenland groeit sterk, blijkt uit de jaarlijkse telling op 1 oktober. Dit collegejaar is het aantal internationale studenten aan de EUR met 13 procent toegenomen tot ruim 5300.

Daarmee is een vijfde van het totale aantal studenten aan de Erasmus Universiteit afkomstig uit het buitenland. Op 1 oktober vorig jaar kwamen 4730 studenten vanuit het buitenland naar de Rotterdamse universiteit. Ter vergelijking: in 2013 waren dat er minder dan 4000.

Profijt

„De Erasmus Universiteit wil een aantrekkelijke plek zijn voor zowel Nederlandse als internationale talenten. Blootstelling aan nieuwe, andere perspectieven is goed voor de kwaliteit van onderwijs en onderzoek”, zegt Kristel Baele, voorzitter van het College van Bestuur.

Volgens Baele profiteert Rotterdam van de internationalisering: „We zien dat veel internationale studenten, promovendi en wetenschappers die aan de Erasmus Universiteit komen studeren of werken zich ook in Rotterdam willen vestigen. Deze groep draagt meer dan gemiddeld bij aan de ontwikkeling van de lokale economie”, vertelt zij. „Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen in de stad, met goede huisvesting en voldoende interessante en uitdagende mogelijkheden om ze hier te houden.”

Reputatie

De groei hangt volgens de onderwijsinstelling samen met de toename van het aantal internationale (engelstalige) opleidingen. Daarnaast trekken alle Nederlandse universiteiten meer internationale studenten door de toenemende bekendheid van hun goede universitaire onderwijs. En ook de goede reputatie van Rotterdam speelt een rol, volgens de Erasmus Univeristeit. Mensen die in Rotterdam hebben gestudeerd, raden de Erasmus Universiteit vaker dan wereldwijd gemiddeld is aan bij familie en vrienden, blijkt uit de International Student Barometer. De internationale reputatie van de stad zou ook bijdragen aan de aantrekkelijkheid van studeren in de Maasstad.

De Erasmus Universiteit telt telt zo’n 130 nationaliteiten. De meeste internationale studenten zijn afkomstig uit Duitsland, Griekenland, China, Frankrijk en Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EUR populair bij buitenlandse studenten
Sluiten