Job Halkes
Job Halkes Binnenland 3 okt 2016 / 12:23 uur

Dordtse agenten houden inloopochtend bij MC Donald’s

Frans Kwakernaak en zijn collega’s van de politie in Dordrecht hadden maandagochtend een landelijke primeur. Voor het eerst hielden zij een spreekuur in de Mc Donald’s. Gekozen was voor de vestiging in de Staart.

Hoe is het gegaan?
Boven verwachting. We dachten een aanloopperiode nodig te hebben, maar het was al drukbezocht. We hadden mensen uit de omliggende wijk die hun wijkagent weleens wilden leren kennen, maar ook uit andere buurten. Mensen willen weten wat er met hun aangifte is gebeurd of kwamen parkeerklachten of overlast melden. Onder het genot van een gratis koffie praten wij daar met de bewoners over.

Waar komt het vandaan?
In Dordrecht hebben wij het keurmerk Veilig Ondernemen. Franchise-ondernemer Marijke Honing van deze MC Donald’s kwam met een filmpje. Daarop was te zien dat agenten in Amerika in de MC Donald’s spreekuur houden. Wij wilden dat ook proberen en daarom doen we voorlopig iedere eerste maandag van de maand zo’n inloopochtend van 9.00 tot 11.00 uur.

Is dit een alternatief voor de gesloten politiebureaus?
Nee, zo mag je het niet zien. Zie het als een extra, laagdrempelige mogelijkheid om met ons in contact te komen. Bezoekers waren verrast, maar er kwamen ook bewust mensen op af. Er was een groepje allochtone dames die vroeg waarom we er waren. We hebben dat uitgelegd. Even later kwamen de dames terug met toch wel een probleem dat ze ons vertelden. Zoiets hadden we anders misschien niet gehoord.

Hebben andere collega’s al interesse?
Zeker, vanuit Rotterdam is er al belangstelling en via social media zagen we ook al een enthousiaste collega in Friesland. Wij gaan er in ieder geval mee door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dordtse agenten houden inloopochtend bij MC Donald’s
Sluiten