Wouter van Loon
Wouter van Loon Binnenland 8 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dode bij schietpartij Amsterdam, 2 omstanders gewond

Bij een schietpartij in Amsterdam is een man in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen. Twee omstanders werden ook geraakt, en zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Dat meldt de stadsomroep AT5. Even voor vier werd bij de Jan Evertsenstraat een 44-jarige man onder vuur genomen. Hij werd meerdere keren geraakt, en is gereanimeerd. Dat mocht niet meer baten – hij is aan zijn verwondingen overleden.

Twee omstanders, mannen van 50 en 44 jaar, raakten bij de schietpartij gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden buiten levensgevaar zijn.

Louche tent

De schutter zou volgens meerdere getuigen op een witte Vespa zijn gevlucht. De politie is een zoektocht met een helikopter gestart. Daarbij werd een soortgelijke scooter gevonden, die is klemgereden. De 23-jarige bestuurder is naar het politiebureau gebracht, maar dat bleek niet de man waarnaar wordt gezocht.

De schietpartij vond plaats voor een café. Het is niet duidelijk of dat iets met de moord te maken heeft, maar het café wordt door buurtbewoners omschreven als een „louche tent". „Ik weet al heel lang dat het geen koek en ei is. Ik zag het al aankomen", aldus een winkelier in de buurt.

De eigenaar van de kroeg zegt dat hij in zijn zaak aanwezig was toen er geschoten was, maar hij zegt tegen AT5 van niets te weten. „Ik ben niet geschrokken, ik hoorde het later.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dode bij schietpartij Amsterdam, 2 omstanders gewond
Sluiten