Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 30 okt 2016 / 10:35 uur

Dit zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards

Broederliefde, Goodnight Moonlight, Baroeg, DÂK, en PRSPCT zijn de grote winnaars van de Rotterdam Music Awards. De prijzen werden vrijdag voor de derde keer uitgereikt tijdens de openingsavond van de Rotterdamse Popweek in Rotown.

De awards werden uitgereikt door cultuurwethouder Pex Langenberg.

Awards

Broederliefde ontving de award voor ‘beste track’, Goodnight Moonlight kreeg de prijs voor aanstormend talent, Baroeg heeft het beste podium en DÂK won de award voor het beste festival. PRSPCT ging ervandoor met de prijs voor de beste clubavond.

Stemmen

Het publiek kon hun stem uitbrengen op de genomineerden in de genoemde categorieën. In totaal zijn er zo’n 10.000 stemmen uitgebracht.

Exportprijs

Naast de bovengenoemde vijf categorieën viel er ook een Exportprijs te winnen. Deze prijs is voor de act die Rotterdam het beste op de kaart heeft gezet in het buitenland. Evil Activities mocht deze award in ontvangst nemen. Evil Activities is al jaren bekender in het buitenland dan in Rotterdam zelf, zo zegt de organisatie.

Alle winnaars mochten naast de award ook nog eens een geldprijs van 500 euro mee naar huis nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards
Sluiten