Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 okt 2016 / 07:45 uur

Dit jaar wel kerstboom voor Rotterdam Centraal

Er komt dit jaar een levensgrote kerstboom te staan voor Rotterdam Centraal. Dankzij een gift van de online winkelketen Coolblue straalt het Stationsplein vanaf 6 december gezelligheid uit. Vorig jaar mislukte een dergelijk initiatief nog, tot frustratie van Hennie van Schaik, vice-voorzitter van de Gebiedscommissie Centrum.

„Eindelijk”, juicht Van Schaik als hij het nieuws hoort. „Als gebiedscommissie zijn we zeer vereerd dat er weer een boom komt te staan. Andere steden als Amsterdam en Arnhem hadden er ook eentje vorig jaar, alleen wij ontbraken.” Van Schaik is trots op de ambtenaren die het hebben kunnen regelen en is blij met de steun van Coolblue. „Iedereen heeft zich hier hard voor ingezet. Het is toch een stuk vrolijker voor de bewoners, ondernemers en toeristen als ze de stad inlopen.”

Vorig jaar stond er voor het eerst in jaren geen boom op het Stationsplein. De gemeente zei het geld niet te hebben en een commerciële partij stuitte volgens bronnen enkele ambtenaren tegen de borst. Leefbaar Rotterdam stelde schriftelijke vragen en wethouder Adriaan Visser (Centrum) moest verantwoordingen afleggen. „Mensen vonden het jammer dat Rotterdam geen boom had. Bewoners kwamen in actie en wilden voor dit jaar zelf een boom regelen. Maar dat is niet meer nodig”, aldus Van Schaik. „We kregen zelfs bomen aangeboden uit de rest van het land, waaronder Capelle. Maar dat bleek te kort dag.”

Glimlach bezorgen

Coolblue zelf laat in een bericht weten de boom te plaatsen omdat het in de decembermaand erg druk is. „Op en rondom het station is iedereen vaak erg gehaast en in de decemberperiode is dat dus nog erger. Wij willen iedereen dan een glimlach bezorgen, daarom wordt de kerstboom geplaatst.”

Op 6 december staat de vijftien meter hoge boom er. „Uiteraard komt er een typische Coolblue-aankleding en zullen de lichtjes niet ontbreken. Of het de hoogste boom van Nederland is weten we niet, maar hij komt in ieder geval uit de Ardennen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit jaar wel kerstboom voor Rotterdam Centraal
Sluiten