Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 13 okt 2016 / 03:35 uur

Cillessen trapt nog even na

Als Ajaxfan word je geacht ook automatisch fan te zijn van alle (ex)spelers. Maar bij sommigen heb ik daar toch moeite mee. Nicolaï Boilesen bijvoorbeeld. Vervelend ventje.

En nu begin ik me een beetje te storen aan Jasper Cillessen. Die heeft een behoorlijk grote mond nu hij bij Barcelona zit. Letterlijk zit, want Jasper is gewoon reservekeeper en zijn dagen bij Oranje zijn dan ook geteld.

Maar dat belet hem niet nog even na te trappen richting Ajax. Bij Barcelona is alles en iedereen beter, ze schieten harder en sneller, zegt Jasper. Maar dat is natuurlijk voor hem geen enkel probleem, want dit is zijn niveau.

Wel jammer dan dat Jasper de in zijn ogen veel slappere schoten van, ik noem maar wat, Rostov en De Graafschap niet kon pareren. Ik wil niet zeggen dat Jasper ons de Champions League heeft gekost, maar ik kan me nog wel wat gestuntel herinneren.

Maar ook daar heeft Jasper een heldere verklaring voor: dat lag allemaal aan zijn inmiddels voormalige ploeggenoten.

Jasper was veel te veel bezig geweest met het coachen van zijn makkers die ineens niet meer wisten waar ze moesten lopen. En door al dat geblèr was Jasper vergeten zich met keepen bezig te houden. Aldus Jasper zelf.

Alsof Jasper ineens allerlei kneuzen voor z’n neus had die hij moest leren voetballen. Onzin natuurlijk! Daarbij; keepers zijn gewend te blèren. Ze blèren om van alles en nog wat. Let maar eens op na een pegel van een metertje of 30 die in de kruising belandt. Dat is volgens de gemiddelde keeper de schuld van iedereen die voor ’m staat.

Ik heb een keeper gehad – en nu moet ik oppassen want het is nog steeds een grote vriend van me van ongeveer twee bij twee – die daar ook goed in was. Die kreeg eens een terugspeelbal vanaf het middenveld te verwerken en terwijl wij allemaal weer omgedraaid stonden te wachten op een blinde peer naar voren, bleek de bal ons doel in te zijn gehobbeld. Schuld van de keeper? Welnee! De speler die het had gewaagd terug te spelen, was de pineut.

Jasper, wees gewoon eerlijk. Je keepte als een drol de laatste dagen bij Ajax, je bent bankzitter en toekomstig ex-international. En dat is allemaal je eigen schuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cillessen trapt nog even na
Sluiten