Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 10 okt 2016 / 07:52 uur

Cadeautje! Hier dans je ’t weekend non-stop voor nop

Deze club viert verjaardagsfeest met open huis van drie dagen en nachten.

View this post on Instagram

M O O D Y M E H R A N #nowplaying

A post shared by Zwart Goud (@zwart_goud) on

Zin in

RADION blaast dit weekend twee kaarsjes uit en viert dat met ‘TWEE JAAR’, de gratis weekender van drie dagen. „Vorig jaar was het een groot succes, de club was helemaal vol en de sfeer zat er goed in.” RADION-boys Paulo de Cock en Tim Schoordijk hebben zin in het weekend. Ze zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen, met hulp van hun vlijtige stagiair Marcel Ermers. Zorgvuldig is de line-up van 53 dj’s in elkaar gedraaid. Van hun ‘huisdj’s’ als TITIA en Ohana Hana tot graag gehoorde dj’s Reza Athar en Amsterdammers Carlos Valdes en JP Enfant, er wordt letterlijk dag en nacht flink op los gedraaid.

Nooit meer naar huis

Het feest begint op vrijdagavond elf uur en duurt tot zondagnacht. „Of maandagochtend, we gaan net zo lang door zolang het leuk is.” Dus dat kon nog weleens een latertje worden, beaamt Paulo. „Beesmunt Soundsystem sluit af en die zijn er nogal goed in om mensen te laten blijven.”

Weekenders

De club, waar vroeger een tandartsenopleiding in zat, is bekend om zijn weekenders, waar ze een vergunning van de gemeente voor hebben gekregen. Maar dat betekent niet dat het elk weekend non-stop doorgaan is, „we zoeken de beste weekenden uit, het moet wel een beetje speciaal blijven.” Komend weekend is er in elk geval wel dag en nacht muziek, „het maakt niet uit hoe laat je komt, het is continu feest.”

https://www.instagram.com/p/BK25nU8Da56/

Hoogtepunten in Bovenkamer

De afgelopen twee jaar zat vol met hoogtepunten, blikken ze terug. Paulo vindt Koningsnacht afgelopen jaar het meest memorabele moment. In de Bovenkamer, een van de zalen, ging het dak eraf met dj’s Tama Sumo en Lakuti, „het was supervet, het was zo’n avond dat alles gewoon klopte.” Tim vond Koningsdag juist fenomenaal. „Dj Helena Hauff begon met een intro van twintig minuten, mensen gingen op de trap zitten om met open mond te luisteren, om daarna helemaal los te gaan.”

Dansannalen

Ook dit weekend belooft er weer een voor in de dansannalen te worden. En ze houden van cadeautjes weggeven op hun eigen verjaardag. Ze lachen mysterieus, „we kunnen er nog niet veel over loslaten, maar kijk goed naar boven als je binnen bent en het heeft met ADE te maken…” De verwachting is dat het weer rammend druk gaat worden, „kom of vroeg of laat, om zo de rij te vermijden.”

View this post on Instagram

Nothing but good vibes last night with Cirkel & Bikini Waxx ‼️#bovenkamer

A post shared by radionamsterdam (@radionamsterdam) on

Tims Tip

Tip van Tim: zet je wekker, dat doet hij ook. „Ik zet hem op zaterdagochtend zes uur, eet een stevig ontbijtje en ga dan de club in.” De sfeer die er dan hangt noemt hij ‘precies zoals het hoort’. ,,Mensen zitten er helemaal in en het is mooi om dan je feest te beginnen.” Hun line-up is altijd verfrissend en vernieuwend, lichten ze hun programmering toe, „hiermee willen we ons onderscheiden van andere clubs die vaak vooral publiekstrekkers boeken.”

Banaantje?

Krijgen ze zelf cadeautjes dit weekend? Ze kijken elkaar aan. „Dat liefhebbers naar onze club komen om samen onze verjaardag te vieren, is al meer dan genoeg.” Maar vooruit, besluiten ze, een fruitmandje zou leuk zijn, „wel zo lekker voor ’s ochtends.”

View this post on Instagram

#Vaderdag #fruitmand #happy

A post shared by Wim Theel (@wimtheel) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cadeautje! Hier dans je ’t weekend non-stop voor nop
Sluiten