Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 16 okt 2016 / 19:10 uur

Anti-homoflyer verspreid in brievenbussen Amsterdam

In Amsterdam zijn zondag anti-homoflyers in de brievenbussen gedaan, meldt Het Parool. Op de flyer staat een oproep voor gelovigen, om in actie te komen tegen homoseksualiteit.

De flyers werden in de bus gedaan in stadsdelen in West en Nieuw-West. Op de flyer staat een boodschap aan moslims, christenen en joden waarin wordt gezegd dat hen wordt verteld dat homoseksualiteit binnen hun geloof wel kan, maar dat het echt niet zo is. „Volgens het Jodendom, Christendom en de Islam is homoseksualiteit VERBODEN”, staat in dikke letters op de voorkant.

Aangifte

Op de flyer worden teksten uit heilige boeken geciteerd en staat een tekst die beweert dat het aantal kinderen dat door homoseksuele ouders wordt misbruikt 29 procent is. Ook staat er op de flyer dat homoseksuelen 50 procent meer kans op depressies hebben en dat het zelfmoordpercentage meer dan 200 procent is. Wie er achter de flyers zit is niet bekend. Kamerlid Ahmed Marcouch raadt mensen die de flyer ontvangen hebben aan om aangifte te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anti-homoflyer verspreid in brievenbussen Amsterdam
Sluiten