Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 21 sep 2016 / 10:00 uur

Zuidoost eens lekker op de kaart gezet

Zuidoost krijg eigen plattegrond.

Vooroordelen

Het wordt wel eens gezien als het ondergeschoven kindje van Amsterdam. ‘Uit de route, niets te doen…’ Maar met de lancering van een heuse eigen plattegrond, wordt met al die vooroordelen voor eens en altijd afgerekend. Zuidoost staat op de kaart. ZuidoostPartners, de citymarketing organisatie van en voor Amsterdam Zuidoost, lanceert de plattegrond op 22 september en het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA en voorzitter van ZuidoostPartners en Andro Bottse, lid dagelijks bestuur van het stadsdeel.

In zijn nopjes

Bottse is in zijn nopjes met de toeristische plattegrond. „We zetten Zuidoost steeds meer op de kaart en deze plattegrond helpt daar zeker bij. Een mooi tastbaar en promotioneel product!" Het gaat ook best lekker met Zuidoost. Met steeds meer bezoekers aan bijvoorbeeld eetparadijs The World of Food en evenementen, Amsterdam ArenA trekt alleen al jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers. Daarnaast is er de continue stijging van het aantal hotelgasten. Best handig dus, zo’n kaart. Hij is in briefkaartformaat geeft een overzicht van alles wat er te doen en te zien is in de buurt.

View this post on Instagram

Ga je mee? Ben jij een foodblogger en fan van de internationale keuken en wil je graag wat medebloggers ontmoeten? @indorotterdammert en @echtegerechten.nl nodigen je uit om samen met ons, op dinsdag 18 oktober om 12:30, diverse gerechten van World of Food in Amsterdam te proeven en zo elkaar te leren kennen. De kosten voor het eten delen we. Stuur me een mail op [email protected] als je mee wilt. Zien we je daar? #foodblogger #foodie #worldoffood #food #foodculture #multiculti

A post shared by culinaire reizen Europa/Azië (@eating_habits_nl) on

Parels

„De positieve ontwikkelingen in Zuidoost volgen elkaar in rap tempo op. Het bewustzijn van het stadsdeel, het imago en de economie krijgen momenteel een boost", licht Markering toe. „De komst van hotelketens naar Zuidoost, de vele gasten en bezoekers van evenementen dragen daar aan bij." Met de toeristische plattegrond kunnen bezoekers en hotelgasten volgens hem nu gemakkelijker ‘de parels van Zuidoost’ ontdekken. „De plattegrond zal bijdragen aan een langere verblijfsduur en meer economische bestedingen in het stadsdeel." En dat is goed nieuws, voor Zuidoost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuidoost eens lekker op de kaart gezet
Sluiten