Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 5 sep 2016 / 12:42 uur

Wijk voert actie voor pakketbezorger Ab (63)

De 63-jarige Ab de Does brengt al jaren op freelancebasis als pakketbezorger pakketjes rond voor PostNL in Volgerlanden, een wijk in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is er geliefd, maar per november moet hij stoppen. Buurtbewoners zijn daartegen in actie gekomen en hebben inmiddels 700 handtekeningen opgehaald en een Facebookpagina opgericht, schrijft RTV Rijnmond.

De pakketbezorger neemt snoep mee voor de kinderen, maakt altijd een praatje met zijn klanten en met kerst loopt hij met een kerstmuts op en versiert hij zijn bus. „We zijn altijd blij als hij aan de deur komt. Niet alleen voor het pakketje, maar ook omdat hij heel enthousiast en spontaan is”, zegt Jolanda, een van de buurtbewoners, tegen de omroep. „Hij is áltijd opgewekt en positief en dat is fijn om in je buurt te hebben.”

Oprotten

PostNL wilde Abs tarief verlagen en zijn bezorggebied verkleinen. Omdat Ab daar niet mee akkoord ging, wordt zijn contract per november beëindigd. Maar dat laten Jolanda en andere buurtbewoners niet zomaar gebeuren. „Bij andere bedrijven krijg je misschien een pluim als je je best doet. Hier mag je gewoon oprotten.”

Handtekeningen

In één dag hebben ze 700 handtekeningen opgehaald, en dan zijn de petities die in supermarkten in de buurt liggen nog niet allemaal meegeteld. „We zijn ook de deuren langgewenst en werkelijk iedereen heeft getekend. Dat zegt toch wat?” Met de actie hopen de buurtbewoners PostNL op andere gedachten te brengen. „We worden allemaal vrolijk van Ab. We willen hem helemaal niet kwijt!”, aldus Jolanda.

Ab zelf is blij verrast door de actie. „Ik weet niet of het helpt, maar ik sta er iedere dag van te kijken wat de mensen allemaal voor me doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wijk voert actie voor pakketbezorger Ab (63)
Sluiten