Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 27 sep 2016 / 18:21 uur

Wéér een nieuwe fietsbezorgservice, van Uber

Nog meer keuzes! Niet alleen kiezen wat je gaat eten, maar ook door wie je het laat bezorgen.

Gekleurd straatbeeld

Ze zijn niet meer uit het Amsterdamse straatbeeld weg te denken: de roze (Foodora) of mintgroen-zwarte (Deliveroo) fietskoerier (m/v), turend op hun iPhone naar het juiste adres en met een grote box achterop of enorme tas op de rug om hun hongerige luie stadsgenoten van hun maaltijd voorzien. Vanaf donderdag kunnen ze zomaar worden ingehaald op de fiets door een bezorger van Uber, want de taxiservice lanceert vanaf dan UberEATS.

Zwart met groen

Via de app of website kan iedereen gerechten bestellen die de fietsbezorgers, herkenbaar aan de zwart met groene kleding en een eigen logo, tot bijna aan de eettafel brengen. „We kennen na vier jaar Uber iedere kilometer van de stad als geen ander. Deze kennis gaan we nu toepassen op het brengen van maaltijden tot aan jouw voordeur”, licht Marco Knitel, General Manager UberEATS Nederland, het ‘waarom’ achter de service toe. „We zijn ervan overtuigd dat we het proces nog efficiënter kunnen maken en de mensen in Amsterdam betaalbare maar kwalitatief goede maaltijden kunnen bieden.”

Eetpareltjes

Ze gaan van start met een breed scala aan Amsterdamse restaurants, vervolgt hij. „Van grote bekende spelers zoals de Burgermeester, tot lokale pareltjes.” Neem bijvoorbeeld Piadina, noemt Knitel als voorbeeld. „Een restaurant van een jonge Italiaanse vent in Amsterdam die via ons Italiaanse snacks gaat aanbieden.” Zulke relatief kleine restaurants zitten vaak niet op een A-locatie vanwege de hoge kosten, maar krijgen via deze service de kans om hun eten aan heel Amsterdam aan te bieden. „Ik ben ervan overtuigd dat hij de markt in Amsterdam gaat veroveren.”

Podium

Of bijvoorbeeld Poke Perfect, „zij gaan volgende week pas open en bieden gezonde Poke Bowls.” Dit nieuwe restaurant krijgt de kans om hun business volledig op te bouwen via Uber omdat zij direct toegang krijgen tot honderdduizenden Nederlanders die al een Uber-account hebben. „Wij bieden ze een podium waarop zij hun kookkunsten kunnen laten zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wéér een nieuwe fietsbezorgservice, van Uber
Sluiten