Metro
Metro Binnenland 15 sep 2016 / 14:07 uur

Rotterdammers: Dakloosheid is een groot probleem

Dakloosheid is een belangrijk probleem dat beter moet worden aangepakt. Dat vindt 95 procent van de Rotterdammers, blijkt uit een onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van de Pauluskerk. Bijna de helft van de Rotterdammers is bereid financieel een steentje bij te dragen voor betere hulp aan daklozen.

Een iets kleiner percentage (42 procent) vindt dat vooral maatschappelijke organisaties het probleem moeten voorkomen en beter moeten aanpakken door opvang en begeleiding te bieden. Een derde van de Rotterdammers vindt dat die taak is weggelegd voor de overheid.

Stijging

Rotterdam telt naar schatting drie- tot vierduizend daklozen. Een vijfde van de Rotterdammers zegt dagelijks een dakloze tegen te komen. Voor ongeveer een derde is dit wekelijks het geval.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde pas nog dat de dakloosheid in Nederland ten opzichte van 2009 met 75 procent is gestegen. Een deel van de daklozen in Rotterdam wordt opgevangen in de Pauluskerk.

Daklozendag

De onderzoeksresultaten worden vrijdag tijdens de eerste daklozendag in Rotterdam toegelicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammers: Dakloosheid is een groot probleem
Sluiten