Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 19 sep 2016 / 17:30 uur

Rotterdammers euforisch na voetbalsucces

Mooier had het voetbalseizoen in Rotterdam niet kunnen beginnen. Na zes wedstrijden in de eredivisie staan Excelsior, Sparta en Feyenoord in het linkerrijtje. Vooral bij die laatste club zijn de supporters euforisch. Feyenoord maakte vorige week indruk door zowel Manchester United als landskampioen PSV te verslaan. Het is dan ook genieten langs de zijlijn van trainingscomplex Varkenoord.

‘Tranen in mijn ogen na winst op Manchester’

Je kunt wel zeggen dat barman Fred behoort tot het interieur van sportcomplex Varkenoord. Zeven dagen per week loopt hij er zo trots als een pauw rond. „Het is zó mooi. Winnen van Manchester en van PSV. Ik was donderdag tot tranen toe geroerd. Nou, dat is me pas twee keer eerder gebeurd. Het gaat goed met onze club. Ze stralen vertrouwen uit. Ja, het belooft wat. Ik ben heel trots op de Rotterdamse clubs. Omdat ze én allemaal meedoen in de eredivisie én het daar ook nog eens heel goed doen.”

‘Botteghin speelt uitstekend. Genieten!’

Feyenoord kampioen? Feyenoorder Ricardo vindt het nog wat vroeg om daaraan te denken, maar: ‘de club is wel uitstekend aan het spelen, hoor.’ „Het is echt genieten”, vertelt hij. „De selectie is sterker dan voorgaande jaren en Botteghin is de blikvanger. Hij speelt uitstekend. Winnen van Manchester United is geweldig, maar het gaat uiteindelijk om de competitie.” Dat ook Exelsior en Sparta goed presteren, doet hem deugd. „Dat maakt me trots.”

Ricardo

‘Winnen van Manchester is ongelofelijk’

Winnen van PSV is mooi, maar van Manchester nog veel mooier, vindt Feyenoorder Glenn. „Dan heb je het over een grote internationale topclub uit het buitenland. Dat is echt wel heel erg mooi.” Mooi is ook dat niet alleen Feyenoord, maar ook Sparta en Excelsior het zo goed doen in de competitie. „Het is gaaf dat Rotterdam drie clubs heeft die goed presteren. Dat maakt me blij.” Het kampioenschap is nog ver weg, maar Glenn heeft goede hoop. „En ik blijf hopen. De spelers stralen wel veel vertrouwen uit.”

Glenn

‘Het vertrouwen groeit en de spelers groeien’

Natuurlijk, het is nog een hele lange weg tot aan de laatste speelronde, maar Willem gelooft dat het dit jaar kan: Feyenoord kampioen. „Het vertrouwen groeit en de spelers groeien in hun rol. Je ziet dat we het goed doen en dat is heel erg prettig. Niet alleen Feyenoord, maar ook de andere clubs presteren goed.” Winnen van PSV vindt hij mooier dan winnen van Man-U. „Uiteindelijk is een wedstrijd tegen PSV competitiebepalend. Het gaat om die punten.”

Willem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammers euforisch na voetbalsucces
Sluiten