Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 24 sep 2016 / 14:11 uur

Rij in Donner voor handtekening René van der Gijp

Boek in de linkerhand, camera in de rechterhand. Een lange sliert mensen staat zaterdagmiddag in boekhandel Donner netjes te wachten op hun beurt. René van der Gijp en auteur Michel van Egmond zijn naar de Coolsingel gekomen om het nieuwe boek ‘De Wereld volgens Gijp’ te signeren. Ze zijn de beroerdste niet: ook voor een foto inclusief brede glimlachen is tijd.

Lees ook: Vriendin René van der Gijp plotseling overleden

Van der Gijp heeft zijn bezoek aan Donner bij Voetbal Inside aangekondigd en dat levert een meterslange rij op. Geschatte wachttijd: ruim een uur. Maar dat kan de meeste helemaal niets schelen. Peter Mellema straalt bij het zien van zíjn held. Samen met zijn partner Dieneke de Waal is hij naar het centrum gekomen voor een handtekening én foto. „Het is één van mijn helden. Met René is het altijd een feestje om naar de televisie te kijken”, vertelt Peter. Het boek is een vervroegd verjaardagscadeau. „Ik ben binnenkort jarig, dus ik heb hem voor mijn 62e verjaardag laten signeren.”

Peter Mellema op de foto met René van der Gijp en Michel van Egmond
Peter Mellema op de foto met René van der Gijp en Michel van Egmond

Mooi cadeau

Gerrie en Arno van Benten hebben twee exemplaren met handtekening weten te bemachtigen. Het zijn cadeautjes voor een broer en vriend. Het stel is helemaal uit Arnhem gekomen. „Het is eigenlijk toevallig. We wilden een dagje shoppen in Rotterdam en hoorden op televisie dat René kwam”, aldus Gerrie. Ook Erik Bleij hoorde de aankondiging bij Voetbal Inside. „Mijn vader is jarig, dus dit is een mooi cadeau.” Stiekem is het exemplaar ook beetje voor Erik zelf. „Dan kan ik het boek ook meteen zelf lezen”, zegt hij lachend.

Lange rij in Donner
Lange rij in Donner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rij in Donner voor handtekening René van der Gijp
Sluiten