Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 21 sep 2016 / 16:06 uur

Politie neemt ouderen dagje mee naar Blijdorp

Politieteam Drechtsteden Buiten trakteerde woensdag zo’n honderd ouderen op een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp. De senioren werden daarbij niet alleen vergezeld door de politieagenten zelf, ook Gerard Joling was van de partij.

https://twitter.com/H_vanSchaik/status/778522299620331520

View this post on Instagram

Vandaag rondje dierentuin met 100 bejaarden in Blijdorp, initiatief van de Politie Regio Rotterdam, echt super om bij te zijn. Hier de groepsfoto

A post shared by Gerard Joling (@gerard_joling) on

Teamuitje

Geïnspireerd door Geer & Goor werd zo op een bijzondere manier invulling gegeven aan het jaarlijkse teamuitje van de politie. Geheel op initiatief van de agenten.

Grietje Luchies (67), een van de ouderen, is maar wat blij met het initiatief. „Ik had me er zo op verheugd! Mijn wijkagent had me hiervoor opgegeven. Ik zorg al twaalf jaar voor mijn kleinzoon. Hij is aan het puberen en heeft ADHD, maar ik heb hem beloofd hem nooit in de steek te laten. Ik heb mezelf alles ontzegd voor hem en ben daarom al lang niet meer zo’n dagje uit geweest. Ik ben er superblij mee en mijn kleinzoon is ook blij voor oma!”

Toch was niet iedereen zo over de actie te spreken als mevrouw Luchies. „Ik vind het gewoon normaal. Ben er niet van onder de indruk”, zegt een andere dame.

Genieten

Gelukkig lijkt de rest van de ouderen uit Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht genoten te hebben, als we de foto’s mogen geloven. Dankzij een bijdrage van deze gemeentes en een aantal lokale bedrijven kon het uitje geheel gratis aangeboden worden. Inclusief een kopje koffie en wat lekkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie neemt ouderen dagje mee naar Blijdorp
Sluiten