Sophie Moerman
Sophie Moerman Binnenland 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Peuter (2) ontvoerd in Amsterdam

In Amsterdam is donderdagochtend een 2-jarig meisje gekidnapt, mogelijk zijn de daders met haar naar het buitenland gevlucht.

Insiya Hemani, zoals de peuter volgens de politie heet, zou door twee of drie mannen uit de woning van haar ouders zijn ontvoerd. Een buurtbewoner zag het gebeuren en probeerde de ontvoerders te overmeesteren. Hij vertelt aan AT5 dat hij op een van de mannen sprong en hem in bedwang hield, ondanks het feit dat hij werd aangevallen met een taser. Een buurtbewoner maakte een foto van de worsteling.

De overmeesterde ontvoerder is aangehouden door de politie, maar van de andere mannen ontbreekt elk spoor. De kans is zeer groot dat het meisje is ontvoerd door haar vader Shezad Hemani, meldt de politie, die de peuter officieel als vermist heeft opgegeven. Ook is er een Amber alert uitgegaan, waarin ook de naam van de vader wordt genoemd. Waarschijnlijk is het meisje meegenomen naar het buitenland, maar de politie doet nog onderzoek naar de zaak.

https://twitter.com/AmberAlertEU/status/781480970746757120

In de Watergraafsmeer, de buurt waar het meisje woont, is geschokt gereageerd op de ontvoering. Insiya droeg een wit rompertje met roze opdruk van het merk Petit Bateau en een witte luier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peuter (2) ontvoerd in Amsterdam
Sluiten