Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 sep 2016 / 15:04 uur

Oud-Beijerlandse maakt muts voor kindjes met kanker

De 36-jarige Annemieke van Lubeek heeft een muts gemaakt voor kale kankerpatiënten. Toen ze zelf ziek was en haar haar verloor, merkte ze dat haar hoofdhuid erg gevoelig was en ontwierp ze de Keppie: een zijdezacht slaapmutsje dat het hoofd warm houdt. Na een vrouwen- en mannenlijn heeft ze nu speciaal voor jonge kankerpatiëntjes een kindervariant van de muts geïntroduceerd.

De kinder-Keppie werd woensdag gepresenteerd in Theaterschool Hofplein. „De lancering zit er op. Het was een lange dag maar wat voel ik me dankbaar”, schrijft Van Lubeek op haar Facebookpagina. „Dankbaar voor de mooie ontmoetingen en de lieve woorden. En ik ben supertrots op de Keppie voor kinderen die ik heb gelanceerd. Het was een bijzonder moment met een lach en een traan. Precies zoals het hoort.”

Emotie

De Keppie voor kinderen houdt het hoofd niet alleen lekker warm, kinderen kunnen er ook mee aangeven hoe zij zich voelen. Op de muts kan namelijk een blije, boze, bange of verdrietige smiley geplakt worden. „Toen ik ziek was, moest ik in het ziekenhuis iedere dag een pijncijfer geven. Dat blijft lastig. Met deze emoticons zie ik voor me hoe het iemand kan helpen”, vertelt Lubeek aan het AD.

Keppie voor Kinderen

De lancering zit er op. Het was een bijzonder moment met een lach en een traan. Precies zoals het hoort.

Gepostet von De Keppie Kompanie am Mittwoch, 28. September 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-Beijerlandse maakt muts voor kindjes met kanker
Sluiten