Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 sep 2016 / 09:45 uur

Opnieuw twee aanhoudingen na Turkse couppoging

De politie heeft opnieuw een Rotterdammer opgepakt voor opruiing en belediging via social media na de mislukte couppoging in Turkije. Na verhoor mocht de 31-jarige man weer gaan. Zijn telefoon is in beslag genomen.

Naast de Rotterdammer hield de politie in het onderzoek naar bedreigingen na de staatsgreep ook een 44-jarige Utrechter aan. Ook hij wordt verdacht van bedreiging via social media en mocht na verhoor gaan. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem daarnaast van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Speciaal team

Een speciaal politieteam in Rotterdam onderzoek alle aangiften en meldingen die zijn gedaan na de couppoging in Turkije in juli. Onlangs hield de politie al een 42-jarige Rotterdammer en een 43-jarige stadsgenoot aan op verdenking van opruiing, belediging, vernieling, bedreiging en haatzaaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opnieuw twee aanhoudingen na Turkse couppoging
Sluiten