Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 25 sep 2016 / 11:15 uur

Maatregelen na schuimbad in spoortunnel Barendrecht

Een op hol geslagen brandblussysteem in een spoortunnel in Barendrecht zorgde vrijdag voor een schuimbad op het spoor. Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht/Breda kwam hierdoor tijdelijk plat te liggen. ProRail neemt veiligheidsmaatregelen.

„ProRail betreurt de ontstane situatie en zal samen met brandweer, gemeente en Siemens onderzoeken hoe de automatische brandblusinstallatie minder gevoelig afgesteld kan worden”, laat de spoorinfrastructuurbeheerder weten. Tevens wordt bekeken of of het systeem sneller handmatig uitgezet kan worden bij vals alarm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Maatregelen na schuimbad in spoortunnel Barendrecht
Sluiten