Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 15 sep 2016 / 16:11 uur

Le Seton gaat viral met ode aan Rotterdam

De Rotterdamse Eric Seton, als artiest beter bekend als Le Seton, houdt zoveel van zijn stad dat hij er een lied over heeft geschreven. Sinds hij het nummer woensdag voor het eerst live op de radio zong, gaat het compleet viral. Tot grote verbazing van Seton zelf.

„Rond 00.30 uur ’s nachts zette ik een video van het radio-optreden op mijn Facebook en toen ik wakker werd, zag ik dat het al meer dan zesduizend keer was bekeken. Inmiddels zelfs twintigduizend keer. Supertof!”, vertelt Seton verrast.

Single

Het nummer heeft de toepasselijke naam Rotterdam en zou eigenlijk pas in december uitkomen. „Ik schreef het ongeveer drie weken geleden voor op mijn singer-songwriter-EP, maar nu gaan we Rotterdam natuurlijk zo snel mogelijk als single uitbrengen”, aldus de zanger.

Liefde

Seton schreef zijn ode aan Rotterdam samen met mede-Rotterdammer Mihai Tuscoiu. Het idee ontstond spontaan toen de twee aan het jammen waren. „Mihai was wat aan het freestylen op zijn gitaar. Op een gegeven moment speelde hij iets wat ik mooi vond klinken en daar zong ik een refreintje over de stad op. Zo stond het refrein nog geen twee uur later op papier. Daarna zijn we het verder gaan uitwerken.”

De tekst schudde de singer-songwriter nog net niet uit zijn mouw. „De schoonheid, vrijheid en openheid van de stad hebben me geïnspireerd. De liefde voor Rotterdam zit diep.”

Rotterdams volkslied

Zo diep zelfs, dat hij een Rotterdams volkslied stiekem altijd al miste. „Den Haag heeft natuurlijk Oh Oh Den Haag, dat ik trouwens woord voor woord ken, en Brabant heeft het gelijknamige nummer van Guus Meeuwis. Ik hoop dat dit nummer zo’n anthem wordt voor Rotterdam. Dat het bij álle Rotterdammers een gevoel van trots oproept. Of je nu 15 of 65 bent.”

Le Seton brengt ode aan Rotterdam

SuperSongDag-winnaar Le Seton brengt ode aan Rotterdam http://bit.ly/2ceXtPM

Gepostet von FunX am Mittwoch, 14. September 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Le Seton gaat viral met ode aan Rotterdam
Sluiten