Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 8 sep 2016 / 15:59 uur

Koffie en artiesten bij nieuwe Rotterdamse hotspot

Durven kiezen voor wat je leuk vindt, ook als die dingen op het oog mijlenver uit elkaar liggen. In dat geval combineren. Je kunt stellen dat ondernemer Roger Brouwn (38) volgens dat principe leeft. De Rotterdammer is samen met Tobias Prins het brein achter de sfeervolle en creatief ogende horecazaak Altijd in de Buurt. Maar het café aan het Weena, dat er met planten, bomen en vergaderhutjes uitziet als een decor uit de film Tarzan, is meer dan dat.

Naast happen en drank kun je ernaartoe voor beats en bookings. Brouwn is namelijk al twaalf jaar bookingagent, de persoon die de optredens van sterren als Broederliefde, Gery Mendes, SBMG en Kraantje Pappie verzorgt. Voor Prins geldt hetzelfde. Hij regelt boekingen voor dj’s.

Ontvangstruimte

„De bar is eigenlijk een verlengstuk van onze boekingbureaus Missin’ Link en Prins Bookings”, vertelt de ondernemer. „Ik heb altijd een plek gewild waar ik mensen kon ontvangen. Toen Broederliefde ten tijde van de eerste concerten moest verzamelen, deden we dat bij het Douwe Egberts Café aan het Stationsplein. Ik baalde daarvan, want ik kon ze niet ontvangen op de plek die ik wilde. Nu wel. Dit is een hybride kantoor en een fijne ontvangstruimte.”

De tent is nu zeven weken open en is nu al een plek waar veel Rotterdammers naartoe komen, zo is te zien aan de vele foto’s op sites als Instagram. „Mensen komen hier werken of komen langs om gewoon wat te drinken. En velen maken dan foto’s. Voor mij is dat een teken dat de opzet geslaagd is.” Maar het succes van Altijd in de Buurt hangt ook samen met iets anders, stelt Brouwn. „Ik moet zeggen dat we ook heel erg profiteren van het feit dat het zo goed gaat met Broederliefde. Toen vorige week bekend werd dat ze Frans Bauer voorbijgingen in de album top 100, waren ze hier en stond de NOS op de stoep. Er volgde een feestje en de zaak stond helemaal vol.”

Over de toekomst wil hij nog niet nadenken, eerst maar eens genieten van wat er nu is. Want na een zomer non-stop werken is het ook wel fijn om even op adem te komen. „Vorige week keken Tobias en ik elkaar aan en toen zeiden we tegen elkaar: ‘Shit, het is wel hard werken’. Maar dat is ook goed. Ik had dit alleen nooit voor een baas gedaan. En weet je wat het grappige is: bij ons is eigenlijk alles andersom gegaan. Normaal gesproken bedenk je een idee, verzin je een naam, zorg je dat je de financiering rondkrijgt en ga je op zoek naar een pand. Nou, dat was hier dus niet het geval. Het is gewoon zo gelopen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koffie en artiesten bij nieuwe Rotterdamse hotspot
Sluiten