Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 sep 2016 / 06:35 uur

Groot alarm na brand Groothandelsgebouw Rotterdam

Een brand op het dak van het Rotterdamse Groothandelsgebouw heeft de hulpdiensten in de nacht van maandag op dinsdag veel werk bezorgd. Er werd groot alarm geslagen, omdat de brand vanaf het dak zich mogelijk via de ventilatiekanalen zou verspreiden.

Dat bleek volgens de brandweer achteraf mee te vallen, waardoor het pand snel weer kon worden vrijgegeven. Door een nog onbekende oorzaak vatte tuinmeubilair van de Suïcide Club op het dak van het gebouw vlam. De brandweer had het vuur, dat ontstond rond 4.30 uur, na een uurtje onder controle. Op dat moment was er niemand in het pand aanwezig.

Het Groothandelsgebouw ligt naast station Rotterdam Centraal en telt zo’n 180 huurders. Het is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland en werd vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Reageer op artikel:
Groot alarm na brand Groothandelsgebouw Rotterdam
Sluiten