Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 11 sep 2016 / 10:15 uur

Eerdmans geraakt door dood Marten Fortuyn

Marten Fortuyn, de broer van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn, is zaterdagmiddag op 73-jarige leeftijd overleden. Fortuyn zou gewond zijn geraakt nadat hij probeerde te ontsnappen uit de gesloten inrichting waar hij zat en had al eerder aangegeven niet gereanimeerd te willen worden, meldt De Telegraaf.

Wethouder Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam zegt tegen de krant geraakt te zijn door het nieuws. „Hij liep voorop in de strijd om gerechtigheid. Hij heeft al die rechtszaken bijgewoond, hij was in de Kamer om rond debatten zich te laten horen… Marten was erg strijdbaar. Het nieuws raakt me wel, ik had een zwak voor hem”, zegt hij tegen de krant.

LPF

Eerdmans is politicus geweest voor de Lijst Pim Fortuyn en schreef in 2012 het boek ’10 Jaar Zonder Pim’, waar ook Marten aan meewerkte. Tevens heeft hij met Marten de Pim Fortuyn Prijs in het leven geroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerdmans geraakt door dood Marten Fortuyn
Sluiten