Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 8 aug 2016 / 12:10 uur

Zwemmer onder de indruk van optreden badmeester

Een badmeester van het Rivièrabad in Spijkenisse heeft zondagmiddag een 13-jarige jongen uit het zwembad gezet, omdat hij in tassen van bezoekers zou hebben gekeken. Dat ging niet zonder slag of stoot. Bezoeker en ooggetuige Arno Bores was erg onder de indruk van het optreden van de badmeester. De jongen is uiteindelijk aangehouden door de politie.

Bores vertelt dat de badmeester de jongen op een koele toon aansprak en zei dat hij aangehouden was voor poging tot diefstal of eventueel diefstal. De tiener zou agressief hebben gereageerd, maar liep wel mee. Even later zag Bores hoe de jongen de badmeester in het water probeerde te duwen. „De badmeester reageerde hierop door de jongen middels een een of andere techniek naar de grond te werpen. Ik bood mijn hulp aan, maar hij zei toen: ,,Ach, dit soort mensen heb ik wel vaker. Deze gaat uiteindelijk ook wel mee hoor. Geniet maar lekker van je dag”.”

De badmeester bracht de jongen naar de receptie waar hij volgens Bores nog een paar klappen van de 13-jarige moest ontwijken. De jongen probeerde nog weg te rennen, maar dat is niet gelukt. De tiener werd aangehouden en geboeid afgevoerd door de politie. „Er lijkt niets weg", meldt de politie. „De verdachte heeft nog geen straf gekregen. Hij moet vandaag voorkomen, omdat hij ook nog een voorwaardelijke straf had openstaan voor andere zaken."

Complimenten

Bores was erg blij met de manier waarop de badmeester met de situatie is omgegaan. „Ik heb hem bedankt voor zijn service. Ik wist niet dat een badmeester zo veel te verduren kon krijgen op een dag. Ik weet ook niet of iedere badmeester zo is, maar echt complimenten voor deze meneer.”

Reageer op artikel:
Zwemmer onder de indruk van optreden badmeester
Sluiten