Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 23 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Zeg eens chéése, Jari! Nummer 10 komt weer naar 020

Jari komt zaterdag weer naar Amsterdam om krabbeltjes te zetten en vooral heel vaak op de foto te gaan, want dat is het nieuwe signeren.

https://www.instagram.com/p/7ftjq4wf3N/

Rij tot op de Dam

Dat veel voetballiefhebbers ook best wel van lezen houden, daar was de enorme rij vanaf de Dam tot op de vierde verdieping van boekhandel Scheltema het levende bewijs van. En wat alle wachtenden wilden? Simpel. Een krabbeltje van en selfie met Jari. Het moge duidelijk zijn: oud-Ajacied Jari Litmanen is hier duidelijk nog niet vergeten. In april deed de Fin die midden jaren negentig vele voetbalharten sneller deed slaan, al een signeersessie voor zijn autobiografie ‘Litmanen 10’ en zaterdag komt hij weer.

VERRASSING: Onze held is terug! Zaterdag 27 augustus om 15:00 uur komt Jari Litmanen zijn felbegeerde autobiografie signeren. Hij is er tot 18:00 uur. Houd onze pagina in de gaten voor meer details!

Gepostet von Scheltema am Freitag, 19. August 2016

Overal een krabbeltje

Van 15:00 tot 18:00 uur kunnen fans bij de grote boekwinkel op Rokin terecht voor het boek en ‘om alles dat los en vast zit te laten signeren’, weet verkoper Leon Verschoor. Van boeken tot foto’s en van shirts tot rompertjes. „Ouders zetten gewoon hun baby op tafel die soms zelfs ook Jari heet… Je ziet van alles voorbijkomen!” Selfies maken is trouwens het nieuwe signeren, vervolgt hij. Een krabbel is leuk, „maar de meesten willen vooral met hem op de foto.”

Geen sterallures

Speciale wensen heeft de nummer 10 die tijdens de gouden Ajaxjaren meer dan menig doelpunt erin knalde, niet. Geen bijzonder bronwater, speciaal ergonomisch kussen voor op de stoel of lichtgevende zeskleurenpen: allesbehalve sterallures voor deze voormalig sterspeler. „Hij is heel gewoon gebleven. Je moet hem bijna nog water opdringen ook, we moeten natuurlijk wel goed voor onze gasten zorgen.” Hij neemt voor iedereen de tijd, herinnert Verschoor zich nog van de vorige keer. „Zeker voor de eerste fans, die stonden al uren van tevoren in de rij te wachten en verdienen dat dan ook, vindt Jari.”

https://www.instagram.com/p/BGv8GymNk6G/

Te goed weer

Of het dit keer weer zo druk wordt, dat weet de boekverkoper niet. „Het ligt natuurlijk wel een beetje aan het weer, dat kan ons nog weleens parten gaan spelen.” Maar echte fans laten zich door een beetje zon niet uit het veld slaan en zullen de weg naar het Rokin zeker weten te vinden. „De vorige keer kwamen ze uit alle hoeken van het land, het is en blijft een publiekslieveling.”

Normaal puntje op i

Zelf is hij ook groot fan van de iconische nummer 10 en heeft het boek met veel plezier gelezen, uiteraard met een handtekening van Litmanen erin. Gewoon een simpel krabbeltje overigens, zonder artistiek voetballetje als puntje op de i, „anders blijft-ie bezig tijdens het signeren!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeg eens chéése, Jari! Nummer 10 komt weer naar 020
Sluiten