Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 aug 2016 / 09:05 uur

Wildparkeerders scooters Rotterdam CS hard aangepakt

De gemeente Rotterdam gaat wildparkeerders van scooters en bromfietsen rondom Rotterdam Centraal harder aanpakken. Vanaf 21 augustus geldt er een zogenaamd zero-tolerancebeleid, waarbij de voertuigen direct worden weggehaald.

Tot nu toe knepen medewerkers van Stadsbeheer nog een oogje dicht, omdat er onvoldoende stallingsmogelijkheden waren rondom het station. Op de Conradstraat is namelijk ruimte gecreëerd voor 51 voertuigen. In de ondergrondse stalling is nog eens plek voor 20 scooters of brommers. Aan de noordkant van het station is ook voldoende ruimte in de stalling, zegt de gemeente.

Mensen die de afgelopen tijd een boete hebben gekregen voor foutparkeren krijgen thuis een brief. Daarnaast zijn er waarschuwingsborden geplaatst rondom het station en worden foutgeparkeerde voertuigen gelabeld.

Kosten bij ophalen

Wie toch parkeert en zijn scooter of brommer daarna kwijt is, kan deze weer ophalen bij het Fietspunt op de Koperstraat. Je krijgt het voertuig meer op vertoon van legitimatie en het sleuteltje. Ook moet twintig euro betaald worden voor het weghalen en de bewaring van het voertuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wildparkeerders scooters Rotterdam CS hard aangepakt
Sluiten