Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 aug 2016 / 13:33 uur

Video: Vloggers slapen nachtje illegaal in Blijdorp

Een nachtje slapen in Blijdorp, menigeen droomt ervan maar vloggers Devin van Weelden en Tim Tygran van Seekrz hebben het onlangs gedaan. Ze lieten zich insluiten in de vlindertuin om daar de nacht door te brengen. De diergaarde zelf noemt het een ludieke actie, maar roept op om dit absoluut niet na te doen.

In het filmpje is te zien hoe de twee vloggers een goed plekje in de vlindertuin zoeken. Ze verstoppen zich achter de planten en laten zich insluiten na sluitingstijd. Echt comfortabel blijkt het niet te zijn, zeker als de sproei-installatie aangaat. De twee wilden graag een tropisch uitstapje maken omdat het weer zo slecht is.

Volgens de twee is het nachtelijk bezoekje aan de dierentuin ‘het meest bizarre dat ze ooit hebben gedaan’. „Wij hadden nooit gedacht dat we in de dierentuin, het Amazonica, oftewel de Vlindertuin zouden gaan slapen! Het was een hele lange bijna slapeloze nacht (16 uur), maar de ervaring zeker waard”, zo schrijven ze. Eerder beklom Devin een 90 meter hoge toren naast de Maastunnel.

Veiliger alternatief

Volgens een woordvoerster van Blijdorp worden er geen stappen ondernomen tegen de vloggers. „Het lijkt een kwajongensstreek. Toch raden wij dit af. Het is niet veilig en dieren kunnen er enorm van schrikken. Bovendien zijn er technische installaties die juist na sluitingstijd aangaan.” Volgens haar heeft de diergaarde voldoende alternatieven. „Er zijn kampen voor kinderen, waarbij ze ‘s nachts overnachten in de dierentuin onder begeleiding. En we organiseren speciale rondleidingen ’s avonds. En dan slaap je daarna nog lekker in je eigen bed ook.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Vloggers slapen nachtje illegaal in Blijdorp
Sluiten