Metro
Metro Binnenland 27 aug 2016 / 11:17 uur

Tientallen viskotters in Rotterdam vanwege protest

Het is een drukte van jewelste op de Maas in Rotterdam. Tientallen viskotters varen door hartje Rotterdam om actie te voeren tegen het visserijbeleid van de Europese Unie. Die wil dat te kleine vissen in bepaalde gebieden meegenomen worden door de vissers. Normaal wordt deze bijvangst in zee teruggegooid.

Lees ook: Vrachtwagen ramt gevel in Rotterdam

Volgens Job Schot, voorzitter van vissersorganisatie Eendracht Maakt Kracht, sterven de visjes door het beleid en gaat er zo een generatie verloren. „Bovendien hebben we geen ruimte aan boord voor bijvangst”, aldus Schot.

Gratis vis

Rond 9.00 uur zaterdagochtend zijn 48 schepen de Nieuwe Waterweg op gevaren. Rotterdammers kunnen bij de HAL-kade een gratis visje scoren. Daar geven de boze vissers ook uitleg aan het publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen viskotters in Rotterdam vanwege protest
Sluiten