Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 28 aug 2016

Rotterdammers aangehouden voor vechtpartij Tikibad

De vier jongens die zaterdagavond zijn aangehouden naar aanleiding van de vechtpartij in het Wassenaarse Tikibad, komen allemaal uit Rotterdam. Dat meldt de politie.

De jongens (twee van 16, een van 20 en een van 24 jaar oud) probeerden met een groep van nog zo’n 11 anderen voor te dringen in de drukke rij bij het zwembad in attractiepark Duinrell. Een man, die ook in de rij stond, besloot er wat van te zeggen, waarna de groep hem intimiderend omsingelde. Beveiligers van het park wilden de agressieve voordringers eruit zetten, maar bij de uitgang keerden de jongens zich tegen hen en ontstond er een vechtpartij. Ook de politie die erbij werd gehaald, werd door de jongeren belaagd.

Mishandeling

Toen er meerdere agenten op de vechtpartij afkwamen om hun collega’s te assisteren, ging groep uiteen. De vier Rotterdammers konden alsnog worden opgepakt en zijn aangehouden voor mishandeling, wederspannigheid en openlijk geweld.

Onrust

In verband met de onrust werd besloten geen nieuwe gasten meer toe te laten. Een vijfde persoon werd aangehouden omdat hij bij het ontbinden van de rij weigerde de instructies van de politie op te volgen.

Compensatie

Bezoekers die na de vechtpartij niet meer mochten zwemmen, krijgen hun geld terug, meldt Omroep West. Tevens krijgen zij een extra entreebewijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammers aangehouden voor vechtpartij Tikibad
Sluiten