Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 25 aug 2016 / 13:05 uur

Reggae man! En nog vier tips voor komend weekend

Het wordt weer zo’n weekend waarin het moeilijk kiezen wordt wat te doen… Met een beetje handige planning doe je het gewoon allemaal. Metro geeft vijf tips.

Night at the Museum

Zo veel popcorn als je wilt bij Night at the Museum / ANP

Vrijdag is de slotavond van Night at the Museum: door out-of-the-box filmplatform Cinetree geselecteerde films kijken in de openlucht bij het Amsterdams Museum. Je kunt zoveel popcorn snaaien als je wilt en het beste drankje voor bij de film Network, die vrijdag wordt getoond, is een biertje, vindt organisator en Cinetree’s Thomas van den Berg. „Of een Jenever cocktail, de nieuwe GT!” Kaartjes kosten 9 euro en dit is inclusief een maand lidmaatschap van Cinetree. Voorafgaand is een filmquiz, na afloop een dj om nog eens lekker na te dansen. www.cinetree.nl

VOLTT

De NDSM-werf knalt weer uit zijn voegen deze zaterdag tijdens VOLTT

De NDSM-werf barst zaterdag weer uit zijn voegen tijdens VOLTT loves Summer festival, het jaarlijkse feest waar de crème de la crème van de techno dj’s present is. Denk aan internationale goeroes als Adam Beyer en Ben Klock, maar ook Amsterdammers San Proper en Job Jobse laten het publiek kirren van plezier. En natuurlijk mag organisator slash dj Bart Skils ook niet ontbreken, hij opent het festival met zijn set om 11 uur bij de Y-stage. Vroeg beginnen was nog nooit zo leuk.

Reggaelake

De Gaasperplas wordt zaterdag Reggaelake

Zin om de Martin Garrix van de reggae te zien? Met een beetje geluk mag je z’n dreads aanraken… Tijdens Reggaelake zaterdag gaat het dak van de Gaasperplas. Er worden 10.000 liefhebbers verwacht en de grootste namen in de reggaescene komen samen, laat de organisatie weten. Zo geeft Alpha Blondy acte de presence, al tientallen jaren een van de meest geliefde reggae-acts ter wereld. Luciano the Messenjah werd dit jaar voor de tweede keer genomineerd voor een Grammy Award en op zijn geboorte-eiland Jamaica is hij een superster.

Gepimpte Elandsgracht

De Jordanse helden staan weer te pronken op de gepimpte Elandsgracht / ANP

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar de Elandsgracht is gepimpt! En je kunt er nu ook weer fatsoenlijk doorheen fietsen. De straat biedt ook meer ruimte aan voetgangers en heeft veel groen, de stoepen zijn breed en in de middenberm staan grote bakken gevuld met planten, laat een woordvoerster van stadsdeel Centrum weten. Op allerlei plekken kunnen bezoekers en bewoners chillen op een bankje. Op het Johnny Jordaanplein bijvoorbeeld, waar ook de beelden van de beroemde Jordanese cultuurdragers weer staan te pronken. De officiële opening is zaterdag en grote kans dat Johnny’s stem wel even te horen is…

Showmasters Comic Con

Op Comic Con kun je al je helden de hand schudden… Of niet / ANP

Kletsen met Hodor of knuffelen met Freddy Krueger, de messenman die voor menig nachtmerrie heeft gezorgd met Nightmare on Elmstreet? Kom dit weekend naar RAI waar Showmasters’ film- en stripbeurs Comic Con het gebouw op zijn kop gaat zetten. Laad je telefoon maar goed op, want hier loopt genoeg fotomateriaal in het wild rond. Sean Astin (Sam uit Lord of the Rings) en James Marsters (vampier Spike uit Buffy) bijvoorbeeld, of Game of Thrones’ Kristian Nairn (Hodor) en Daniel Portman, het hulpje van Tyrion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reggae man! En nog vier tips voor komend weekend
Sluiten